Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@00:45:04 GMT

جلوگیری از واژگونی خودرو با ARP

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۸۱۸۲۶

جلوگیری از واژگونی خودرو با ARP

یک کارشناس مکانیک خودرو گفت: ARP به طور دائم شتاب جانبی خودرو را توسط سنسور تحت کنترل دارد و هنگامی که شتاب جانبی از حدی بالاتر و تمایل به واژگانی ایجاد شود این سیستم وارد عمل شده و به دو صورت پایداری خودرو را باز می‌گرداند.

مجتبی ناظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه سیستم ARP مخفف سه کلمه Active Rollover Protection است اظهار کرد: این سیستم محافظ فعال واژگونی است و همانطور که از نامش پیداست، وظیفه تشخیص و جلوگیری از واژگونی خودرو را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: این سیستم بیشتر در خودروهایی با مرکز ثقل بالا، به‌کار رفته است؛ این خودروها هنگام گردش با سرعت بالا تعادل خود را از دست داده و تمایل به واژگانی در سمت خارج از پیچ دارد؛ خودروهای شاسی بلند، کامیون‌، اتوبوس و خودروهای دیگری که ارتفاع مرکز ثقلشان از سطح زمین زیاد است جز این دسته هستند.

این کارشناس مکانیک خودرو تصریح کرد: ARP به طور دائم شتاب جانبی خودرو را توسط سنسور تحت کنترل دارد و هنگامی که شتاب جانبی از حدی بالاتر و تمایل به واژگانی ایجاد شود این سیستم وارد عمل شده و به دو صورت پایداری خودرو را باز می‌گرداند.

ناظمی افزود: ARP با همکاری سیستم ASP، ترمز چرخ‌های خارج از پیچ را فعال می‌کند که باعث کم شدن سرعت و پایداری خودرو و در نهایت جلوگیری از واژگونی می‌شود؛ درواقع سیستم ARP بخشی از سیستم ASP یا همان کنترل پایداری خودرو و یکی از سیستم‌های ایمنی خودرو است.

وی ادامه داد: سیستم ARP در خودروهایی که مجهز به دریچه گاز برقی هستند با تنظیم دریچه گاز یا بستن آن از گاز خوردن خودرو جلوگیری کرده و با این کار دور خودرو کم می‌شود، هنگامی که دور خودرو کاهش یابد سرعت نیز کم می‌شود که این باعث پایداری خودرو و بازگرداندن تعادل آن است.

این کارشناس مکانیک خودرو تاکید کرد: با توجه به اینکه اکثر خودروهای سواری ارتفاع کمی از سطح زمین دارد و مرکز ثقل پایین دارد منجر به پایدارتر بودن خودرو می‌شود؛ بنابراین سیستم ARP در خودروهای سواری عمومیت ندارد، اما در خودروهایی که مرکز ثقلشان از سطح زمین بالاتر است مانند اتوبوس‌ها، کامیون‌ها و ماشین‌های شاسی بلند از این سیستم بهره‌مند هستند.

کد خبر 528699

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های تکنولوژی تازه های تکنولوژی جهان جلوگیری از واژگونی خودرو شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پایداری خودرو سیستم ARP

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۸۱۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی وای دی شارک : این پیکاپ چینی، خارجی شد! (+تصاویر)

عصر ایران- بی وای دی پیکاپ جدید خود را روانه مکزیک می کند. این خودرو با نام شارک در واقع اولین پیکاپ بی وای دی است که براساس پلتفرم دی ام او یا سوپر هیبرید آفرودی این کمپانی توسعه یافته است.

در رابطه با طراحی نمای خارجی خودرو باید گفت بی وای دی دقیقا همان مسیری را طی کرده که دیگر چینی ها در کپی از وانت های غول پیکر آمریکایی و بعضا ژاپنی طی می کنند. در قسمت های مختلف از حجم های مربعی استفاده شده و لوگوی بزرگ بی وای دی نیز در مرکز جلوپنجره جانمایی شده است.

چراغ ال ئی دی و عناصر کرومی در پروفایل دماغه دقیقا منظره ای شبیه به وانت فورد اف-150 ایجاد کرده اند.

در فضای کابین از دو نمایشگر دیجیتال برای اطلاعات کیلومتر و تنظیمات سیستم سرگرمی استفاده شده است. رنگ مکمل نارنجی برای برخی قسمت ها مانند دریچه های سیستم تهویه، حس اسپرت فضا را بهبود داده است. سایر قسمت ها مانند کنسول اصلی و میانی طراحی حجیمی دارند تا روحیه آفرودی کار را بالا ببرند!

پلتفرم DMO بی وای دی ظرفیتی را فراهم می کند تا در بخش پیشرانه از ترکیب انجین 1.5 یا 2 لیتری توربو در هماهنگی با موتور الکتریکی استفاده شود. هر دو تریم پتانسیل بازده گرمائی بالایی دارند.

تریم مجهز به انجین 1.5 لیتری خروجی برابر با 194 اسب بخار دارد و این شاخص در تریم 2 لیتری عدد 245 اسب بخار را نشان می دهد که در مجموعه پلاگین هیبرید، بخش احتراقی می تواند به عنوان ژنراتور شارژ باتری عمل کند. دی ام او امکان دستیابی به متوسط مصرف 7.8 لیتر بنزین برای 100 کیلومتر رانندگی را فراهم می کند تا در سیکل ترکیبی برد حرکتی خودرو به 1200 کیلومتر برسد.

از دیگر ویژگی های بی وای دی شارک باید به سیستم تعلیق تطبیقی آن اشاره کنیم که سواری بسیار نرمی را ممکن می کند.

اطلاعات دقیق مانند ظرفیت باتری در آینده نزدیک اعلام می شود.

بی وای دی شارک کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بی وای دی سیل؛ چینی با امکانات کامل و قیمت یک میان رده (+عکس)

دیگر خبرها

  • تاریخچه مدل‌های AMG بلک سریز، وحشی‌ترین خودروهای تاریخ مرسدس (+عکس)
  • طراحی داخلی خودرو؛ بررسی خودروهای سدان، SUV و اسپرت
  • شماره‌گذاریایکس ۵۵ پرو تا اطلاع ثانوی متوقف شد
  • بی وای دی شارک : این پیکاپ چینی، خارجی شد! (+تصاویر)
  • خرید ام وی ام X22 پرو کارشناسی‌شده + گارانتی فنی و بدنه
  • واژگونی ۲ خودرو در تبریز یک کشته و یک مصدوم برجای گذاشت
  • لونا GRE برقی ایران خودرو + مشخصات، عکس و قیمت Luna GRE EV
  • واژگونی مینی‌بوس در آزاد راه قزوین- زنجان
  • واژگونی دو خودرو در تبریز ۲ کشته و مصدوم برجای گذاشت
  • ۲ فوتی و ۴ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در کمربندی ماکو -بازرگان